about
Marie josé

Graag stel  ik me mezelf even voor: ik ben een ondernemer in hart en nieren. Ik hou van de vrijheid om zelf de koers te kunnen bepalen, ik geniet van de creativiteit die ik moet inzetten om elke keer weer nieuwe mogelijkheden te bedenken en ik krijg energie van het naleven van mijn eigen dromen. Mijn passie is om vrouwen in hun kracht te zetten en in mijn ogen biedt de beautybranche daar op zoveel manieren de mogelijkheden toe.

Naast ondernemer ben ik bovenal ook moeder van Jack (22) en partner van mijn lieve vriend Marco, waarmee ik samen woon in een heel fijn appartement in hartje Amsterdam.

Mijn roots liggen overigens niet in de stad, want ik ben opgegroeid in het prachtige zuiden van ons land. Ik voelde echter al snel de roep van de energie, de diversiteit en de mogelijkheden van de grote stad. Daarom heb ik destijds besloten om voor mijn studie Bedrijfseconomie naar het bruisende Amsterdam te verhuizen – waar ik helemaal op mijn plek ben. Na mijn studie heb ik verschillende bedrijven van binnen en buiten gezien, maar diep van binnen wist ik dat zowel loondienst als de corporate wereld niet helemaal mijn ding waren. Dus heb ik de sprong gewaagd en vanuit de berging van mijn huis mijn eerste eigen salon geopend.
Vanaf dag één voelde ik dat dit wel was waar ik voor bestemd was. Met veel passie en toewijding groeide mijn bedrijf uit tot twee vestigingen en behaalde het een omzet van boven de miljoen euro. Door de impact van de COVID periode kwam deze groei tot stilstand en heb ik een aantal andere keuzes moeten maken. Een daarvan was om mijn salons te verkopen aan het toenmalige management, waarmee de continuïteit was gewaarborgd voor de medewerksters en de klanten. Ik kijk met ontzettend veel trots naar de nieuwe eigenaren, de manier waarop zij beiden hun eigen invulling aan hun zaken hebben gegeven en het succes dat ze daarmee nu behalen.

Mijn passie is om vrouwen in hun kracht te zetten

MIJN
DRIVE

De verkoop gaf me ook ruimte voor nieuwe inzichten en een andere manier van ondernemen. Mijn drive om vrouwen in hun kracht te zetten en impact te maken op de beauty branche was onverminderd groot en ik realiseerde me dat ik dat waarschijnlijk op een andere manier nog veel beter kon doen.

En zo werd Beautyon geboren! Een prachtige kans om een grotere impact te maken in de beautybranche en veel meer vrouwelijke ondernemers te bereiken. Ik ben vastberaden om mijn kennis en expertise over te dragen aan anderen, zodat ook zij kunnen groeien. Het is geweldig om anderen te inspireren en hen te helpen hun eigen (ondernemers) dromen waar te maken.

Maar naast mijn passie voor ondernemen maak ik ook tijd vrij voor andere dromen. Ik hou ontzettend van reizen en heb al heel wat prachtige bestemmingen mogen ontdekken. Maar er staan nog meer dan genoeg plekken op mijn bucketlist die afgevinkt willen worden. Ik ben enorm avontuurlijk ingesteld en kan niet wachten om weer nieuwe plekken te verkennen en nieuwe ervaringen op te doen

En als ik niet op reis ben, geniet ik op andere manieren volop van het leven. Of het nu gaat om uit eten gaan, naar het theater of museum gaan, of zelfs sportwedstrijden bijwonen – ik vind eigenlijk bijna alles leuk! Tijd doorbrengen met vrienden staat hoog op mijn lijstje en sport speelt ook een belangrijke rol in mijn leven. Hoewel ik moet toegeven dat ik niet altijd even consequent ben. Padel is momenteel mijn favoriete bezigheid en ik ben langzaam weer begonnen met hardlopen na een lange periode van blessures. Wie weet waar dit avontuur me naartoe zal brengen!

Wil je nog meer weten? Volg mij gerust op Instagram. Ik vind het geweldig om nieuwe mensen te ontmoeten en avonturen met jullie te delen. Via Beautyon wil ik je graag inspireren om je eigen dromen waar te maken en vol passie het leven tegemoet te treden.

Bedankt voor het lezen en hopelijk tot snel!

Marie-José