Passie voor Beauty

Passie voor Beauty

Vorige keer heb ik het gehad over mijn passie voor ondernemen, maar het begon allemaal met een passie voor beauty. Waar andere kinderen van vier jaar nog met Duplo of Barbies spelen, zat ik al oogschaduw te mengen. En tot ergernis van mijn moeder knipte ik het haar van mijn broertje. Ook een van mijn vriendinnetjes kreeg een gratis knipbeurt door mij. Ik had er de grootste lol in! Haar moeder iets minder, want ze moest daarna wel even langs een echte kapper om mijn knipkunsten een beetje bij te werken.

Mijn tante Lucia zag mijn passie voor make-up en knippen en zij deed mij haar oude kaptafel en oude make-up cadeau. Je snapt, ik was als een kind zo blij! Mijn moeder had namelijk niets met make-up en ik mocht het van haar pas gebruiken op de middelbare school. Die jaren daarvoor hield ik me altijd een beetje in. Maar op de middelbare school ging ik dus helemaal los. Ik gebruikte een wafeltang die ik net zo heet maakte totdat die siste, want naar mijn idee werkte dat beter. En ook sprayblond werd regelmatig uit de kast getrokken, hartstikke giftig, maar het maakte mijn haar wel lekker blond. Oogschaduw had ik in alle heftige kleuren van knalblauw, groen, roze tot lila. In die tijd was Madonna mijn grote inspiratiebron. Zij kwam elke drie maanden met een nieuwe look en tja, ik probeerde dus ook elk kwartaal een nieuwe Marie-José look uit. 

Geld voor dagcrème had ik toen nog niet, dus gebruikte ik stiekem mijn moeders crème. In die tijd had je nog geen YouTube tutorials, er was niet eens internet! Ik had het geluk dat er af en toe wat make-up tips stonden in tijdschriften zoals Vogue, Beau Monde en de Jacky (ken je die nog?). Maar de rest van mijn inspiratie kwam allemaal van videoclips, tijdschriften of van de straat. Je moest zelf creatief zijn en eigenlijk heb ik daardoor heel veel geleerd. Primers of fixing spray bestond toen nog niet en ik had allerlei trucjes om mijn make-up goed te laten zitten. Dat moest ook wel want ik moest elke dag meer dan 10 kilometer fietsen naar school van mijn ouders. En ik had heel vaak wind tegen, daar ging mijn coupe! Behalve als het vroor, dan mocht ik met de trein en dan blijft je haar gelukkig wel goed zitten. 

Eigenlijk zat mijn liefde voor het beauty vak er al heel vroeg in. Toch koos ik na mijn middelbare school een andere studie. Maar tijdens mijn studententijd gingen we standaard bij mij thuis ‘in de make-up’ voordat we uit gingen. Na mijn studie werkte ik bij L’Oréal. En tijdens het inwerkprogramma kreeg ik een training huidverzorging en ook dat vond ik heerlijk. Pas een aantal jaar later maakte ik uiteindelijk echt een overstap naar het beauty vak, maar daar vertel ik een andere keer meer over.

Mijn moeder is onlangs verhuisd en toen ben ik allerlei oude foto’s van mezelf tegen gekomen. Een fashionable leven is heel leuk, maar de schrik achteraf is heftiger! Ik heb echt alle kleuren haar gehad; van zwart, platina, rood, blond, coupe, de soleil met en zonder extensions. Op dat moment was het altijd een goed idee, achteraf soms iets minder. Dan bedoel ik vooral die wafeltang en spray blond. 

Als ik nu foto’s terugkijk en mijn 16-jarige ‘ik’ vergelijk met hoe meiden van 16 jaar er nu uit zien, dan moet ik een beetje lachen. Het heeft ook wel iets schattigs, maar om eerlijk te zijn, ik zag er niet uit, we zagen er eigenlijk allemaal niet uit. Tegenwoordig kunnen we dankzij YouTube, Tik Tok en Insta de ene naar de andere make-up tutorial bekijken en barsten de winkels van make-up producten. Ik weet zeker dat ik in die tijd ook graag de hulp had gehad van een MUA of een bekende Beauty-blogger, maar aan de andere kant ben ik ook blij dat ik zelf heb moeten aanklooien. Alleen die Spray Blond zou verboden moeten worden!

Share this Post: