Practice what you preach

Practice what you preach

Nadat ik samen met mijn vriendin Alessandra een fantastisch optreden in mijn favoriete karaokebar op de Zeedijk had gegeven, ben ik daarna -waarschijnlijk door de roes van het succes- op de terugweg naar huis gestruikeld. Tja, dat overkomt de beste. De volgende dag voelde mijn voet nog niet optimaal. Volgens Dokter Google zou een beetje ijs en rust helpen. Vooral dat laatste vond ik bloedirritant, want stilzitten vind ik niks. En die voet werd ondertussen alsmaar dikker en blauwer. Mijn zoon vond dat het lang genoeg had geduurd en stuurde me naar de eerste hulp. 

Hartstikke gebroken

Ziekenhuizen zijn niet mijn ding, al bij de ingang of het zien van witte jassen breekt het zweet mij uit. Uiteraard werden er foto’s gemaakt en die waren niet best. Mijn voet was hartstikke gebroken. Niet zomaar een normale breuk, nee ik had een breuk met een sjieke naam, dat dan weer wel. Er was zelfs een operatie nodig.

Op vrijdag werd ik geopereerd en op maandag stond ik alweer in de salon. Veel te snel natuurlijk. Maar ik was al lang blij dat ik niets aan mijn handen had, als beautyprofessional is dat je ergste nachtmerrie. Iedere twee weken liet ik het gips vervangen en dan koos ik gelijk een nieuw kleurtje. Toen het gips eraf mocht, heb ik dat groots gevierd. 

Gouden Jimmy Choo hakken

En ik kon niet wachten om mijn gouden Jimmy Choo hakken van 12 cm hoog weer uit de kast te halen. De dokter dacht daar anders over. Ik moest eerst nog een aantal weken naar de fysio. “Sorry, dat heb ik echt niet nodig,” probeerde ik nog. De fysio was niet echt gediend van mijn weerstand en bij de derde fysio viel ik maar direct met de deur in huis. “Mijn voet is net gebroken, maar ik wil over twee weken weer mijn hakken aan en hardlopen. Gaat dat lukken?” vroeg ik hem. “Tuurlijk,” was zijn antwoord. 

Toch moest ik hardlopen op een laag pitje zetten. Dat was in het begin best moeilijk, want voor mijn valpartij was ik aan het trainen voor de halve marathon van Amsterdam. Ik had een doel voor ogen en dat moest ik door een stomme valpartij voorbij laten gaan. Maar ik heb geleerd om te dealen met een blessure die nooit helemaal overgaat. 

Kijk wat wel kan

Met de juiste begeleiding heb ik mijn voet sterk gekregen. Niet alleen door iedere week met Jesper te trainen, ook door minder op hakken te lopen. Maar hetgene wat me het meest heeft geholpen is mijn veerkracht. Ik ben altijd op zoek geweest naar de dingen die nog wél konden. Hardlopen gaat voor nu nog niet, maar ik train nog steeds elke donderdag fanatiek met Jesper, ik ga naar padel en ik doe iedere week enthousiast mee aan een step-lesje. Dat ik achter tussen de oudjes sta, maakt me niet zoveel uit, want ik sta daar wel en ik kan inmiddels weer springen! Letterlijk en figuurlijk komt dat hardlopen stapje voor stapje weer dichterbij. Misschien geen marathon, maar een 10 kilometer run is ook al mooi.

Blijf niet hangen in weerstand

Wat ik hiervan heb geleerd? Dat er altijd iets kan gebeuren in je lijf of bedrijf waardoor je een stap terug moet doen. Soms moet je bij schakelen, veranderen of juist pas op de plaats doen. Blijf niet hangen in de weerstand (zoals ik eerst deed), maar kijk hoe je een manier kan vinden die voor jou werkt. Het is net zoals met het kopen van nieuwe schoenen, je moet vaak meerdere modellen passen voordat je de juiste hebt gevonden. 

Bij BeautyOn hebben we verschillende methodes waarbij we je kunnen helpen. Via onze community heb je toegang tot al onze tools, maar we kunnen je ook helpen met een personal scan. Een soort apk voor je bedrijf en natuurlijk bespreken we van tevoren je weerstand-niveau. Wil jij een keer sparren of bespreken wat we voor je kunnen betekenen? Plan een kennismakingsgesprek in via de tool.

Share this Post: